August 21, 2011

eat & travel// Captain's Table, Sogut, Marmaris









Marmaris'te Orhaniye'den Selimiye'ye ve Selimiye'den Bozburuna uzanan 3 gunluk tatilimizde butun gun denizde farkli adalari gezerek denizde gecirdigimiz keyifli vaktin yani sira karaya ayak bastigimiz yerlderden birisi de Sogut oldu. Sogut oldukca primitiv, sakin ve sade bir ada.
Sogut'te Captain's Table; hollandali bir bayan ve Sogut'un yerlisi olan bir Bey tarafindan isletiliyor.
Oldukca lezzetli kalamar, salata ve mezeleri var. Tatli olarak da firinda helva uzeri cikolata ile mukemmel!
Sogut; Marinasina her ulkeden teknesiyle gelen gezginler karaya indiklerinde Captain's Table'da mutlaka bir oglen yemegi veya aksam yemegi yiyorlar- dunyanin her yerinden gelen ziyaretciler okuduklari kitaplari Captain's Table'in kucuk cam vitrininde dogal bir kutuphane olarak kullaniyor ve oraya yerlestiriyorlar. Farkli dillerdeki kitaplar farkli ziyaretcilerin anilariyla orada bir kutuphane olusturmus oluyor. Captain's Table'in sahiplerinden cikan bu sempatik fikir balik yerken dilediginiz kitabi vitrinden alabilmenize olanak sagliyor.
Sadece circir boceklerini dinleyebileceginiz bu adada inglizce, italyanca, fransizca, almanca gibi bir cok dilde kitap bulmaniz mumkun... Sizde kendi okudugunuz kitaplari orada degis tokus yaparak yenileyebilirsiniz!

Iyi Keyifler...

adres, Sogut Koyu, Kizilyer Mah., Marmaris
t. +90 252 496 50 78

eat & travel

No comments:

Post a Comment